You are currently viewing Descopera Cuibul Corbului, un sat de vacanta cu case vechi, ardelenesti de 100 de ani

Descopera Cuibul Corbului, un sat de vacanta cu case vechi, ardelenesti de 100 de ani

În Munţii Trascău, la o altitudine de 900 de metri, a fost construit un inedit complex turistic ale cărui clădiri provin din satele moţilor din zonă, dezmembrate şi reasamblate într-un loc cu o privelişte de vis.

În comuna Sălciua din judeţul Alba, la o altitudine de 900 de metri, în Munţii Trascău a fost construit un sat de vacanţă unic în România: Raven’s Nest sau Cuibul Corbului. Ideea amenajării satului aparţine unor antreprenori din Cluj-Napoca, iar deschiderea pentru turişti este programată la începutul verii acestui an. Ansamblul se află în satul Sub Piatră, la 70 de kilometri distanţă de Cluj-Napoca şi 90 de kilometri de Alba Iulia. Satul se află în apropierea rezervaţiei Cascada Vânătarele Ponorului, la o diferenţă de nivel de aproximativ 400 de metri de Sălciua de Jos.

CASELE, CĂUTATE ÎN SATELE MOŢILOR 

Investitorul a demarat proiectul în anul 2011, când a început să achiziţioneze terenuri în zona respectivă, dar şi case vechi şi şuri. Ulterior, a transportat casele şi şurile în satul de vacanţă unde le-a reasamblat şi restaurat pentru a putea să găzduiască turişti dornici de aventuri.  Căsuţele şi structurile din Cuibul Corbului au 100-130 de ani vechime, fiind achiziţionate din sate din munţii Apuseni, din judeţele Cluj şi Alba. Identificarea lor a durat aproape un an, perioadă în care unul dintre investitori a cutreierat satele şi munţii în găsirea clădirilor. Unele erau transformate în grajduri, altele erau lăsate în paragină şi doar o mică parte erau locuite. Arhitectura construcţiilor este cea clasică a zonei Munţilor Apuseni – acoperiş înalt cu pantă mare pentru scurgerea rapidă a zăpezii. Locuinţele au suferit unele modificări în timpul reconstrucţiei, însă cele mai multe din elementele tradiţionale au fost păstrate.

CAPACITATE DE CAZARE DE 30 DE PERSOANE

Fiecare structură provine din clădiri vechi, care au fost dezasamblate şi reasamblate pe noua locaţie, mai puţin structura octogon. Pentru ca aceasta să poată fi ridicată, a fost nevoie de patru şuri vechi. Construcţiile sunt acoperite cu draniţă în două straturi (ţiglă din lemn de brad), care are o durată de viaţă de aproximativ 40-50 de ani. Capacitatea maximă de cazare a satului este de 30 de persoane. „Am înconjurat proprietatea cu un gard împletit din nuiele şi fân, iar la intrare am construit o poartă mare din lemn. Satul de vacanţă poate oferi cazare şi mâncare tradiţională românească pentru grupuri mici de 22-26 de persoane, în regim de circuit închis, cu rezervare directă de pe internet şi prin site-uri de turism“, a precizat Adrian Păun pentru adevarul.ro

Un video cu satul de vacanta:

Rezerva o casuta direct pe site-ul oficial aici.

Citeste mai mult: adev.ro/pbe0zz

Leave a Reply