Descopera Beirut, capitala Libanului. Pentru 6 nopti de cazare in Hotel Parisian 4* si zbor dus-intors din Bucuresti operat de Aegean Airlines, platesti doar 329 euro/pers. Ai mai jos in articol toate detaliile.
Toate rezervarile trebuie sa le faceti voi, utilizand linkurile (click pe poze sau cuvintele albastre) puse la dispozitie de echipa noastra.
DETALII:
- perioada: 27 noiembrie – 3 decembrie 2022
- zbor: Bucuresti – Beirut, 179 euro/pers, Aegean
- cazare: The Parisian Hotel 4*, 300 euro/camera dubla, 150 euro/pers
- alte optiuni de cazare
- inchireaza o masina pe durata sejurului
Beirut este capitala Libanului si are populaţie de aproximativ 2,1 milioane de persoane în zona metropolitană. Orasul este construit pe un mare promontoriu stancos în estul Mediteranei. Acesta este de departe cel mai mare oraş din Liban. Datorită dimensiunilor mici a Libanului, capitala a avut întotdeauna statutul de singurul oraş cosmopolit din ţară, şi încă de la independenţa, a fost centru comercial şi financiar al Libanului.
Beirut a fost construit pe un mare promontoriu stancos. In zilele noastre este capitala unei natiuni moderne, insa in vremuri apuse portul sau adanc si locatia centrala nu erau atat de apreciate, orasul fiind umbrit de catre vecinii mai puternici.
In vremuri indepartate orasul se numea Birot, un cuvant semitic insemnand „put” sau „sursa”. Cand orasele cetate Sidon si Tyre si-au inceput declinul in primul secol IHr. Berytus, asa cum se numea atunci, a capatat mai multa influenta, dar numai in timpuri romane a devenit un important centru cultural cu faimoasa Scoala Romana de Drept. Cand puterea romana a palit, influenta greaca a dominat Bizantul incepand cu secolul IV d.Hr. Mai tarziu, Cruciatii au dominat orasul vreme de 200 de ani. De abia la sfarsitul secolului XIX, dupa 400 de ani de dominatie otomana, Beirutul a inceput sa se dezvolte si sa se modernizeze.
Beirutul din zilele noastre, cu mai bine de un milion de locuitori, a ramas centrul comercial si cultural al tarii. Desi razboiul a lasat in ruine centrul orasului, afacerile au fost mutate in alte parti ale orasului si comertul a continuat. In anii 1990 s-au facut planuri de reconstructie a zonelor afectate de razboi. In 25 de ani acest proiect va transforma Beirutul intr-un oras modern care inca pastreaza mediul oriental. Puncte de reper precum Piata Martirilor, Cladirile Parlamentului, Serail si souk-urile traditionale fac parte dintr-un proiect care se extinde pe 1,6 milioane metri patrati. Din planul de dezvoltare fac parte si sapaturi arheologice extinse.
Daca vreti sa fiti la curent cu toate postarile noastre ne puteti da un like pe pagina Zburatorul sau va puteti abona la site-ul nostru.