You are currently viewing Top 20 plaje superbe din Europa – mai puțin cunoscute sau secrete!

Top 20 plaje superbe din Europa – mai puțin cunoscute sau secrete!

Pentru astăzi, vreau sa vă prezint un top cu plaje superbe din Europa, dar mai puțin cunoscute sau unele, chiar secrete. Din Islanda, Norvegia, Scotia,  pana in Sicilia, Corsica sau Menorca, chiar si o plajă secretă pentru nudiști. Plajele sunt enumerate aleatoriu, toate fiind frumoase in felul lor.

     1.  San Fruttuoso – Liguria, Italia

San-Fruttuoso-abbey-and-tower

Situată la jumatatea distanței dintre Portofino si orașelul Camogli, San Fruttuoso este o plaja idilică si specifică Italiei. Poti ajunge la San Fruttuoso cu ferry din Portofino.

2. Kvalvika Beach – Lofoten, Norvegia

Evening light on Kvalvika beach, Lofoten Islands, Norway

Plaja este situata deasupra Cercului Polar de Nord, pe coasta de Nord a insulei Moskenes din arhipelagul Lofoten.

3. Cala Macarrela – Menorca, Spania

cala macarella

Localizata in partea sud-vestica a insulei Menorca, plaja este o escapada perfectă daca vrei liniște si apa turqoise. Pentru a ajunge la plajă trebuie sa mergi 3 km din Cala Galbana, dar merită efortul.

4.  Black Sand Beach (ReynisFjara) – Islanda

iceland-reynisfjara-black-sand-beach

In Islanda nu o sa vezi plaje cu nisip alb si ape turqoise, aici In Vik, nisipul este negru ca și caviarul, iar plaja are coloane de bazalt.

5. Luskentyre Sands – Isle of Harris, Scotia

luskentyre-beach-min_1133217383

Insula Harris este situată in nordul extrem al Scoției, un curent cald de golf face ca apele din jurul insulei sa fie surprinzător de calde, iar valurile sunt perfecte pentru surf. Cum ajungi aici? Din Ullapool iei ferry pana in Stornoway, iar din Stornoway bus pana la Luskentyre Sands.

6. Islas Cies – Galicia, Spania

Islas Cies islands beach turquoise near Vigo Galicia

Cele mai frumoase plaje cu nisip alb din Spania, nu se gasesc la Marea Mediterana, ci in partea de NV a Galiciei la Oceanul Atlantic. Aici se gaseste arhipelagul parc national Cies, format din 3 insule, cunoscute si ca Insulele Galapagos ales Spaniei. Nu se gasesc hoteluri, restaurante sau masini pe aceste insule. Se ajunge cu ferry din orasul Vigo.

7. Cala Tonnarella – Sicilia, Italia

cala tonnarella

Plaja o gasim in rezervatia naturala Zingaro din Sicilia, Italia. Culoarea apei este de un albastru ca in Bermuda, nu poti ajunge cu masina pana la plaja, trebuie sa mergi o ora pe jos de la parcare, dar noi zicem ca merita. Nu sunt mijloace de transport in comun, astfel trebuie sa inchiriezi o masina din Palermo si sa parcurgi drumul de 1,5 ore cu masina.

8. Ile de Porquerolles, Franta

iles de porque

În Riviera Franceză, Ile de Porquerolles, rămîne un paradis liniștit, parcă neatins de trecerea timpului sau de tursim, de asemenea pe insula mașinile sunt interzise. Aici ajungi cu ferry din Toulon.

9. Pasjaca Beach – Cavtat, Croatia

pasjaca beach

Plaja este situată in regiunea Konavle, 30 de minute cu mașina din Dubrovnik. In apropiere veți găsi o parcare gratuită.

10. Nugal Beach – Tucepi, Croatia

nugal beach

Plaja (parțial pentru nudiști), situata in Riviera Makarska este considerata una dintre cele mai secrete plaje din Europa. Ajungi la plaja dupa un drum pe jos de 30 de minute.

11. Porthminster Beach – St Ives, Anglia

porthminster-beach-stives

Vă vine sau nu să credeți, aceasta plajă chiar este situată in Anglia, Regiunea Cornwall, sud-vestul țării. Poti ajunge aici cu trenul din Londra (Great Western Railway).

12. Saleccia Beach – Corsica, Franta

saleccia beach

Plaja este situată in partea de Nord a insulei. Nisipul alb si apa turqoise, face ca plaja să fie una dintre cele mai frumoase de pe insula facută celebră de Napoleon. Drumul foarte greu accesibil a contribuit la păstrarea plaje in bune condiții. Din satucul Casta, trebuie sa parcurgi 15 km pana la Saleccia.

13.  Numana Alta Beach – Ancona, Italia

numana beach

Plajă perfectă pentru relaxare sau o baie in apele curate ca lacrima, niciodata fiind foarte aglomerată. Pentru a ajunge la plajă trebuie sa iei un autobuz din Ancona.

14. Bolonia Beach – Cadiz, Spania

bolonia beach

Plaja Bolonia sau Playa de Bolonia in spaniolă, situată in Tarifa, regiunea Andalusia din Sudul Spaniei. Plaja enormă se află la capătul unei frumoase plimbări prin dune de nisip, parcă ai fi in Sahara.

15.  Cala Pregonda – Menorca, Spania

cala pregonda

Situată in partea de Nord a insulei Menorca, Cala Pregonda este o plaja numai bună pentru o baie in apele turqoise ale mediteranei. Din Ciutadella de Menorca faci cu mașina 45 de minute.

16.  Cala del Pi – Costa Brava, Spania

cala del pi

Această micuță plajă secretă din Costa Brava, este la 2 ore cu mașina din Barcelona sau 20 de minute de Lloret Del Mar. Trebuie sa mergi putin pe jos pentru a ajunge aici, dar merită din plin efortul.

17.  Carvoeiro – ALgarve, Portugalia

carvoeiro

Plaja o găsiți in apropiere de orașul Lagoa din Sudul Portugaliei, regiunea Algarve. Nisipul este fin, apa curata si de o culoare superba, numa buna pentru o baie in mijlocul verii. Din Lagoa autubozul face 10 minute.

18. Saint Malo – Bretania, Franta

san malo

Saint Malo este unul dintre orașele emblematica din regiunea franceză Bretania. In apropierea orașului se găsesc 3 plaje: The Big Beach care se întinde pe 3 km, Plaja Minhic si plaja de langa pod cu vederi superbe a golfului.

19.  La Concha – San Sebastian, Spania

la concha

La Concha, cea mai frumoasa plajă urbană din Spania. Este situată in San Sebastian, Țara Bascilor. De asemena aici puteți găsi si insula Santa Clara.

20. Castlecove Beach – Irlanda

irlanda

Plaja este situată în peninsula Iveragh din sudul Irlandei. Vara poți chiar sa faci o baie in apele calde din jurul peninsulei. Pentru a ajunge aici, poti lua un autobuz din Dublin până în Killarney, iar de aici cu mașina mai faci 50 de minute.

Pentru o vizualizare mai buna a ofertelor apasati “ View desktop version”

Daca ti-a placut articolul te poti abona la blogul meu si like pagina de facebook Travel Mood Daily pentru a fi la curent cu ofertele postate.

Ne puteti gasi si pe Instagram sau Twitter

Leave a Reply