You are currently viewing Islanda va testa toti turistii la intrarea in tara

Islanda va testa toti turistii la intrarea in tara

Islanda a anunțat ieri că intenționează să pună în aplicare testarea tuturor pasagerilor care sosesc in țară incepand cu 15 iunie, cel mai târziu. Testele vor fi efectuate la Aeroportul Internațional Keflavík (KEF) și vor determina dacă vizitatorii insulei Nord Atlantic vor trebui sau nu să se auto-izoleze timp de 14 zile.

După ce au fost testați, vizitatorilor li se va permite să meargă la domiciliu sau la hotel în timp ce așteaptă să afle rezultatele testului COVID-19. Toate rezultatele testelor vor fi procesate în aceeași zi, pasagerii care sunt testati pozitiv, trebuie să se autoizoleze timp de cel puțin 14 zile.

Pasagerii care sosesc vor fi obligați să descarce și să utilizeze o aplicație de urmărire

În cazul în care pasagerii pot oferi un rezultat recent de la o autoritate medicală recunoscută, ei nu vor trebui să reia testul. Pe lângă testarea impotriva coronavirusului, toți pasagerii care sosesc în Islanda vor fi obligați să descarce și să utilizeze o aplicație de urmărire aprobată de guvernul islandez. Aplicația este deja în uz, cu 40% din populația națiunii nordice.

Pentru moment, guvernul islandez spune că va acoperi costurile testului, dar, la un moment dat, ar putea cere pasagerilor achitarea pretului unui test.

Pe cap de locuitor, Islanda a testat mai mulți oameni decât orice altă țară

După ce a reușit să controleze coronavirusul în urma testării a 15% din populația sa de 364.000 de oameni, Islanda se angajează să țină insula liberă de virusul Covid-19. De altfel, testarea a 54.791 islandezi reprezintă mai multe teste pe cap de locuitor decât orice altă țară de pe planetă.

De la izbucnirea pandemiei coronavirusului la începutul acestui an în Europa, Islanda a înregistrat 1 801 de cazuri pozitive care s-au soldat cu zece decese. Până în prezent, în luna mai, au existat doar trei cazuri raportate și nici unul în ultimele cinci zile.

 

Leave a Reply