You are currently viewing Marea Britanie si Irlanda vor introduce masura auto-izolarii incepand cu 8 iunie.

Marea Britanie si Irlanda vor introduce masura auto-izolarii incepand cu 8 iunie.

Orice persoana (inclusiv britanici) va intra pe teritoriul Britanic incepand cu 8 iunie vor trebui sa se autoizolele la domiciliu o perioada de 14 zile, conform unei declaratii a Ministrului de Interne Britanic Priti Patel.

“Acum ca am trecut de apogeul pandemiei, trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja împotriva cazurilor care ar putea declanșa o renaștere a acestei boli mortale”, a declarat Patel într-o conferință de presă.

“Nu închidem complet. Nu ne închidem granițele”.

Cei care vor încălca carantina, ar putea fi amendați cu 1.000 de lire sterline în Marea Britanie, iar controalele la fața locului vor fi efectuate de către oficialii de sănătate și frontieră.

Carantina nu se va aplica celor care sosesc din Irlanda, nici conducătorilor auto de marfă, cadrelor medicale sau lucrătorilor agricoli sezonieri. Măsurile vor fi revizuite o dată la trei săptămâni.

Irlanda impune, de asemenea, măsura auto-izolarii pentru 14 zile

În plus față de Marea Britanie, călătorii care sosesc în Irlanda incepand cu săptămâna viitoare vor fi, de asemenea obligati să informeze guvernul unde se vor auto-izola timp de 14 zile pentru a preveni răspândirea coronavirus, a declarat ministrul sănătății Simon Harris vineri.

De joi până cel puțin 18 iunie, cei care sosesc în Republica Irlanda vor fi obligați din punct de vedere legal să completeze un formular în care să noteze adresa în care se vor “auto-izola” timp de două săptămâni.

Necompletarea formularului va duce la o sancțiune de până la 2 500 de euro și/sau până la șase luni de închisoare.

 

 

Leave a Reply