You are currently viewing Croatia deschide granitele pentru 10 tari din Uniunea Europeana

Croatia deschide granitele pentru 10 tari din Uniunea Europeana

Astazi, autoritatie de la Zagreb au anutat ca vor deschide granitele pentru cetateni ai 10 tari UE in care riscul de cazuri Covid-19 este redus.

Decizia a fost luata pentru a putea reporni turismul – 20% din PIB-ul tarii de pe malul Marii Adriatice provine din turism. Pana astazi Croatia a inregistrat doar 2250 de cazuri de coronavirus si circa 100 de morti. Croatia a decis sa deschca granitele deocamdata doar pentru 10 tari, acestea fiind: Cehia, Ungaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovenia, Germania si Slovacia.

Situatia va fi analizata pentru restul de tari si in momentul in care numarul cazurilor va deveni acceptabil, granitele Croatiei vor fi deschise si pentru celelalte tari, inclusiv R0mania.

Cetatenii acestor tari sunt admisi pe teritoriul Croatiei fara sa mai existe obligatia de carantina sau de prezentare a unei adeverinta de test COVID-19, dar la granita trebuie sa-si declare destinatia, telefonul si adresa de e-mail. Pentru a nu pierde vremea la coada, cetatenii celor 10 tari pot sa se inregistreze on-line la aceasta adresa: https://entercroatia.mup.hr/

Leave a Reply