You are currently viewing INCREDBIL!! Aeroportul Londra Luton a fost inchis astazi, 18.07.2022 din cauza valului de caldura.

INCREDBIL!! Aeroportul Londra Luton a fost inchis astazi, 18.07.2022 din cauza valului de caldura.

Pista de aterizare a aeroportului Luton a fost închisă din cauza unui “defect de suprafață” din cauza căldurii de astăzi, în timp ce Țara Galilor a înregistrat cea mai călduroasă zi din istorie, iar Anglia va urma mai târziu, după ce au izbucnit incendii, trenurile au fost anulate și școlile închise.

O pasageră a declarat că zborul ei a fost deviat spre Stansted deoarece “pista de aterizare s-a topit, se pare, în Luton”, adăugând că mașina ei se află încă la Luton și că “abia așteaptă să se plimbe cu copiii prin județe în cea mai călduroasă zi din an”. O altă persoană a adăugat: “Deplasată la Stansted, așteptând să văd dacă ne vor duce cu avionul sau cu autobuzul înapoi la Luton”.

Un purtător de cuvânt al Luton și-a cerut scuze pasagerilor, declarând pentru MailOnline: “În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat un defect de suprafață pe pistă. Inginerii au fost chemați imediat la fața locului, iar lucrările de reparații sunt în curs de desfășurare pentru a relua operațiunile cât mai curând posibil. Dorim să ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”.

Met Office a confirmat că la Hawarden, în Flintshire, temperatura a ajuns la 37,1°C (98,8F) în această după-amiază, depășind precedentul maxim istoric din Țara Galilor de 35,2°C (95,4F) în aceeași localitate, pe 2 august 1990. Și în Cornwall a fost cea mai caldă zi înregistrată astăzi, cu 34,2C (93,6F) observată în Bude – depășind precedentul maxim istoric de 33,9C (93F) din iunie 1976.

În Anglia, punctul fierbinte până la ora 16:00 astăzi a fost Cambridge, cu 38C (100,4F) – apropiindu-se de recordul istoric al Regatului Unit de 38,7C (101,7F), stabilit în același oraș în iulie 2019. A fost, de asemenea, cea mai caldă zi din Marea Britanie de până acum din acest an, la o oarecare distanță – depășind precedentul maxim al anului 2022 de 33C (91F), stabilit la Hawarden chiar ieri. Londra a avut astăzi o temperatură de 37,5C (99,5F).

Incendiile de vegetație au continuat să ardă astăzi după săptămâni de condiții foarte uscate – inclusiv pe câmpurile de lângă Chesterfield din Derbyshire – în timp ce un vehicul a luat foc în mod dramatic într-o parcare lângă locul de frumusețe Durdle Door din Dorset.

În altă parte, șinele de cale ferată s-au îndoit în Vauxhall, în Londra, din cauza căldurii – ceea ce a dus la o inspecție de siguranță pe linia care a provocat întreruperi între Waterloo și Clapham Junction. Și operatorul Great Northern a declarat că o șină deformată la Watlington, în Norfolk, a însemnat că serviciile nu au putut circula între Cambridge și Kings Lynn. Și toate zborurile de la și spre RAF Brize Norton din Oxfordshire au fost oprite deoarece “pista s-a topit”, potrivit unei surse militare.

sursa articol: Daily Mail


Pentru o vizualizare mai buna a ofertelor apasati “View desktop version”

Daca ti-a placut articolul te poti abona la blogul meu si like pagina de facebook Travel Mood Zburatorul pentru a fi la curent cu ofertele postate.

Ne puteti gasi si pe Instagram sau Twitter           

Leave a Reply