Milano, principalele atractii turistice, pe care nu trebuie sa le ratezi daca ajungi in orasul Modei, din nordul Italiei.
- Doumo di Milano
Să fim clari: Domul din Milano nu este doar o biserică oarecare. Este cel mai important punct de reper al orașului, situat chiar în centrul acestuia. Construcția acestei catedrale gotice magnifice a început la sfârșitul secolului al XIV-lea și a durat sute de ani (chiar și astăzi, nu este neobișnuit să vezi schele pe fațadă sau în spatele bisericii, deoarece adesea se desfășoară lucrări de restaurare). Deși sunt multe de văzut în interiorul catedralei, vizitarea vârfului – pe scări sau cu liftul – este absolut necesară pentru a vedea orizontul mereu în schimbare al orașului Milano. Vezi bilete aici.
Vezi optiuni de cazare aproape de Doumo.
2. Navigli District
Construit de-a lungul a sute de ani, cu contribuția lui da Vinci însuși, sistemul de canale navigabile și interconectate din Milano a permis orașului fără ieșire la mare să aibă mai mult acces la lumea exterioară. Astăzi, Naviglio Grande și Naviglio Pavese sunt unele dintre singurele canale încă vizibile, iar în jurul lor a apărut un torent de baruri, restaurante și cafenele care freamătă de activitate în nopțile de weekend.
Rezerva un tur cu barca pe Canalul Navigli cu Aperitivo inclus. Vezi bilete aici.
3. Teatro della Scala
De la înființarea sa de către arhiducesa Maria Tereza la sfârșitul secolului al XVIII-lea, Teatro alla Scala a rămas unul dintre cele mai bune teatre de operă din Europa. Vă recomandăm cu căldură o seară în acest mare auditoriu, este cu adevărat o experiență fără egal. Dar dacă nu aveți chef să stați o noapte întreagă la operă, puteți vizita în schimb muzeul. Cel puțin veți pune ochii pe gloriosul interior roșu și auriu. Vezi bilete de intrare aici.
Vezi optiuni de cazare in Milano.
4. Castelul Sforzesco si Arcul de Triumf
Datând din secolul al XV-lea, Castello Sforzesco din Milano a fost cândva una dintre cele mai mari cetăți din Europa. Astăzi, acesta găzduiește diverse muzee și numeroase opere de artă și relicve importante, dar este plăcut să te plimbi prin curțile sale și să te bucuri de sentimentul istoriei. Ieșiți pe poarta din spate și intrați direct în Parco Sempione, “plămânul verde” al orașului Milano și unul dintre cele mai frumoase parcuri din oraș. Vezi aici bilete de intrare la Castel.
5. QC Terme Spa
Amplasat într-un fost depou de tramvaie, acest centru spa are mai multe saune și un salon de ceai elegant la parter. Dar la parter este locul unde se întâmplă magia: în acest bârlog subteran, există un labirint de camere de piatră cu băi calde, băi reci, bazine cu gheizere, o cascadă cu jacuzzi și multe altele. Perla aici este Muzeul Subacvatic, o cadă hipnotizantă cu pereți de cristal construită în jurul unor ruine arheologice antice. Afară, pe lângă sauna din tramvai, există trei piscine calde răspândite prin grădină. Vezi aici bilete de intrare la Spa.
6. Biblioteca Ambrosiana
Îngrămădită cu capodopere ale artiștilor renascentiști, inclusiv cu cea mai extraordinară colecție de folii ale lui Leonardo da Vinci, Biblioteca Ambrosiana din Milano merită vizitată. Și, deși Da Vinci este mare și toate cele, există o comoară ciudată aici care le întrece pe toate: un relicvariu cu vitrină de sticlă care conține o șuviță de păr roșu-auriu și două pandantive. Ambele au aparținut Lucreției Borgia, fiica nelegitimă a lascivului Papă Alexandru al VI-lea. A fost infamă pentru că și-ar fi otrăvit iubiții și pentru că a comis incest atât cu fratele, cât și cu tatăl ei. Lacătul a vrăjit bărbații timp de secole – se știe că poeții romantici au pelerinat la Milano pentru a se închina la relicvă – iar fascinația rămâne și astăzi. Se spune că biblioteca este bântuită de fantoma plângătoare a Lucreziei, care se întoarce noaptea pentru a-și peria șuvița de păr pierdută. Vezi aici bilete de intrare.
7. Cripta San Sepolcro
Te-ai săturat de mulțime? Atunci mergeți în subteran pentru un tur arheologic înfiorător. Camerele întunecate ale criptei, chiar sub biserica San Sepolcro, se ridică pe ruinele forumului roman antic. Da – chiar și Milano are un suflet roman. Forumul era piața principală a orașului roman Mediolanum (numele orașului Milano în timpul imperiului), unde aveau loc ritualuri civile și religioase. Plimbați-vă pe pavele albe vechi de milenii și admirați frescele și cerul înstelat boltit, pictate de primii creștini persecutați care s-au refugiat mai târziu în criptă. Pentru o atmosferă sepulcrală și mai înfiorătoare, intrați în criptă în cadrul unui nou tur de noapte, condus de un restaurator de artă cu lanterne. Vezi aici bilete de intrare.
Vezi optiuni de cazare in Milano.
8. Excursie de o zi la Lacul Como
Bucurați-vă de o excursie de o zi întreagă cu autobuzul de la Milano la Lacul Como. Explorați Bellagio, plimbați-vă prin grădinile italiene vibrante de la Villa Olmo și scăpați de aglomerație într-o croazieră privată cu barca pe Lacul Como. Vezi aici bilete pentru excursie.
9. Triennale
Milano nu este doar capitala modei din Italia, ci și epicentrul designului (în fiecare an, în aprilie, aici are loc unul dintre cele mai mari târguri de design din lume, Salone del Mobile). Pentru a afla totul despre asta, asigurați-vă că petreceți o după-amiază la Triennale, un muzeu dedicat istoriei și evoluției designului italian. Clădirea impunătoare, numită după expoziția internațională care are loc la Milano o dată la trei ani, începând din 1933, găzduiește o expoziție permanentă a unora dintre cele mai emblematice obiecte de mobilier și de design ale țării în formă de cizmă, precum și o arhivă extinsă de design și vitrine temporare care cuprind artă, filme și arte vizuale. Nu ratați grădina de sculpturi din spatele Trienalei, pe care o puteți admira și din cafeneaua de design. Și dacă vă simțiți elegant, rezervați o masă la ultimul etaj Terrazza Triennale, un restaurant închis în sticlă, cu vedere la Milano și la Parco Sempione, unde se află Triennale.
10. Fonderie Milanesi
Aperitivo este considerat o instituție în Milano și nicio vizită în oraș nu ar fi completă fără a lua parte la acest ritual de dinaintea cinei. În apropiere de Porta Ticinese, Fonderie Milanesi este locul ideal pentru a intra în tradiția italiană de a sta în aer liber și de a mânca gustări ușoare alături de cocktailul dumneavoastră. Tendința a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, când Gaspare Campari, care dorea să servească o băutură care să stimuleze mai degrabă decât să strice apetitul, a început să servească aperitivul său amar omonim. La această ofertă s-au adăugat și aperitive, iar acum este obișnuit să găsești baruri care servesc bufete elaborate. De obicei, savurat între orele 19:00 și 21:00, pregătiți-vă pentru ca cele mai bune locuri să fie complet pline – dar acest spirit de comunitate reprezintă etosul aperitivo. Vezi aici bilete de intrare.
Ai avut un zbor intarziat sau anulat in ultimii 3 ani? AirHelp te poate ajuta sa primesti o compensatie de pana la 600 euro. Vezi aici gratuit daca te incadrezi.
Încearcă experiența cumpărăturilor in regim Duty Free, online fără sa fii in aeroport => vezi detalii.
Daca vreti sa fiti la curent cu toate postarile noastre ne puteti da un like pe pagina Zburatorul sau va puteti abona la site-ul nostru.