You are currently viewing Cum ne pacalesc agentiile de turism din Romania? Pret dublu in agentie vs cont propriu.

Cum ne pacalesc agentiile de turism din Romania? Pret dublu in agentie vs cont propriu.

Cum ne pacalesc agentiile de turism din Romania? Pentru cateva click-uri necesare unei rezervari pe cont propriu a vacantei putem scoate din buzunar aprope dublu. Mai jos o sa gasiti un exemplu de vacanta gasita pe un site al unei agentii de “prestigiu” din Romania vs rezervare pe cont propriu.

Aici oferta agentiei:

Tarife pe cont propriu:

 • pret total/pers agentie: 634 euro
 • pret total/pers cont propriu: 367.5 euro
 • diferenta: 266.5 euro

Ce ofera ei in plus? Transfer aeroport – hotel – aeroport


Pentru o vizualizare mai buna a ofertelor apasati “View desktop version”

Daca ti-a placut articolul te poti abona la blogul meu si like pagina de facebook Travel Mood Daily pentru a fi la curent cu ofertele postate.

Ne puteti gasi si pe Instagram sau Twitter

This Post Has One Comment

 1. Geo

  Corecteaza-ma daca gresesc, dar pare ca nu sunt comparate aceleasi servicii:

  1. Agentia ofera tip de camera Standard Double Room cu mic dejun, care vad ca vine pe Agoda la 517€, adica 258€ /p.

  2. Agentia ofera zborul cu bagaj de cala de 20 kg inclus (adica nu un rucsac, ca nu toti calatorii sunt backpackeri). Daca lasam pretul tau – desi nu mai este valabil pe site-ul Wizz (acum este circa ~200€, pentru ca Wizz vinde la liber doar cateva locuri la preturi minime. O agentie nu isi permite sa trimita astfel de oferte atat de limitate la mii sau zeci de mii de potentiali clienti. Doar blogurile cu ponturi au astfel de obiceiuri: sa trimita o oferta cu 3 locuri si sa mai dea alte exemple pe langa mult mai scumpe), – adica daca lasam pretul de 166€ si adaugam 100€ bagajul de cala de 20kg, iese 266€/p.

  266€ + 258€ = 524€ (la care mai adaugi transferul, asistenta turistica, ca nu ai griji cu rezervarile etc). Cat mai este diferenta fata de 634€ de la agentie? Tot dublu?

  Din experienta iti spun, pentru ca atunci cand rezerv verific preturile la cazare si la agentii online precum Booking, dar cer oferte si de la agentiile traditionale, ca depinde unde gasesti preturi mai bune: in prea multe cazuri am obtinut preturi cu 30% mai bune de la agentiile traditionale decat orice se gasea online inclusiv pe Booking. Asadar, depinde de la situatie la situatie.
  A, ca tu preferi sa mergi ultra low cost, cu un rucsac, si sa stai in cele mai basic conditii, probabil vei gasi tot timpul mai ieftin DIY. Pentru ca agentiile au standarde care trebuie sa fie potrivite pentru majoritatea clientilor (cei in varsta, familii cu copii etc).

  So, fii onest cand faci comparatii, compara aceleasi lucruri si fa-le pentru mai multe destinatii, perioade etc si vei vedea care e realitatea…

Leave a Reply