You are currently viewing Turcia ridica interdictia de calatorie incepand de azi, inclusiv pentru Romania
Oludeniz Beach Fethiye, Turkey

Turcia ridica interdictia de calatorie incepand de azi, inclusiv pentru Romania

Astazi, Turcia a anuntat ridicarea interdictiei de intrare in tara a turistilor straini si a obligatiei de carantinare odata ajuns pe teritoriul Republicii anunta ziarul islamist Sabah. Printr-o circulara a Ministerului de Interne, toate granitele aeriene, terestre si maritime ale Turciei vor fi deschise incepand de astazi, iar accesul in tara se va face pe baza unui consult medical – masurarea temperaturii si a starii generale si in caz ca exista suspiciuni, se va face pe loc un test PCR care va fi gratuit (costurile sunt acoperite de bugetul Turciei).

Turcia a fost si este una dintre cele mai afectate tari de COVID-19. In acest moment, numarul de infectii noi depaseste plafonul anuntat de Presedintele Johannis, fiind undeva la 10 cazuri noi pe zi / milionul de locuitori. In plus datele oficiale anuntate de Ministerul Sanatatii de la Ankara sunt privite cu suspiciune de catre autoritatile europene ca fiind puternic sub-evaluate. In plus, imi sunt neclare ce masuri sunt luate la nivel de hoteluri, atractii turistice, plaje, etc pentru evitarea unor focare in zonele turistice.

In acest moment, accesul cetatenilor extra-comunitari pe teritoriul Uniunii Europene este interzis pana la data de 15 iunie si exista o unanimitate la nivelul statelor membre ca termenul va fi amanat pentru 1 iulie 2020. Ulterior, restrictiile vor fi ridicate gradual in functie de nivelul epidemiologic din fiecare tara (ma astept insa ca primele state care vor ajunge pe zona verde sa fie din tarile unde epidemia a disparut sau e la un nivel minim cum ar fi Noua Zeelanda, Australia, China, Taiwan ori Thailanda).

Leave a Reply