You are currently viewing De cand si cum vom putea calatori spre insulele grecesti.

De cand si cum vom putea calatori spre insulele grecesti.

Planul Guvernului de la Atena, pentru a facilita calatoriile turistilor spre insulele grecesti o sa aiba loc in 3 etape si se va termina pe 1 iunie 2020, conform Ministrului de Interne elen.

Calatoriile din Grecia continentala spre insule au fost interzise, ca o masura impotriva raspandirii virusului Covid-19, deoarece unitatile medicale nu sunt echipate corespunzator pe insule. Avand in vedere ca grecii au gestionat foarte bine problema raspandirii coronavirusului, Guvernaul va relaxa masurile luate si calatoriile spre insule se vor putea relua treptat.

In prima faza, vor putea calatori spre insule, pe calea aerului sau pe apa, cei care detin afaceri sau cei care sunt profesor pe insule.

A doua faza, va incepe pe 18 mai 2020, cand lucratorii din turism vor putea calatori spre insule, daca detin un contract de munca valabil.

Daca totul va decurge bine, accesul turistilor greci si straini, pe insulele grecesti o sa fie liber incepand cu 1 iunie 2020. De asemenea, Ministrul de Interne a mai adaugat ca, masurile de siguranta vor fi stricte, in ceea ce priveste numarul maxim de turisti sau modul in care vor fi repartizate locurile.

Ininate de a se imbarca pe un ferry sau un avion, pasagerilor li se va lua temperatura si vor completa un chestionar de sanatate. Ambarcatiunile vor opera la 50% din capacitate, se va pastra un loc liber intre pasageri, iar in cabine doar o persoane este permisa, sau familie (unde este cazul).

Sursa articol: GreekReporter.com

 

Leave a Reply