You are currently viewing Portugalia redeschide plajele pe 6 iunie

Portugalia redeschide plajele pe 6 iunie

Guvernul portughez dorește să redeschidă plajele pe 6 iunie, într-o nouă etapă de relaxare a măsurilor de izolare și în încercarea de a ajuta industria turismului, grav lovită de pandemie.

Noile reguli pentru cei care merg la plajă vor include distanța obligatorie de 1,5 metri între oameni, iar plajele vor include tabele care să le semnaleze oamenilor la ce grad de ocupare s-a ajuns, a declarat premierul portughez Antonio Costa ieri, în cadrul unei conferințe de presă, citat de agenția Bloomberg. Dacă se aglomerează prea tare, plajele ar putea fi închise din nou. Portughezii au deja acces la plajă, pentru sport.

Turismul reprezintă 15% din economia Portugaliei și 9% dintre locurile de muncă. Țara a fost mai puțin afectată de pandemie decât vecinele sale Italia și Spania.

Luni, 18 mai, se pot redeschide restaurantele în limita a 50% din capacitate, iar muzeele și magazinele cu o suprafață mai mică de 400 de metri pătrați se pot deschide și ele. Magazinele mari, mall-urile și cinematografele sunt programate pentru redeschidere pe 1 iunie.

sursa articol: Forbes.ro

Leave a Reply