You are currently viewing Un turist a fost arestat in Hawaii, dupa ce a postat cateva fotografii. Vezi de ce!

Un turist a fost arestat in Hawaii, dupa ce a postat cateva fotografii. Vezi de ce!

Un turist din New York a fost arestat în Hawaii după ce a postat pe Instagram câteva fotografii cu plaja, potrivit CNN. Tânărul de 23 de ani nu a respectat măsura carantinei, potrivit guvernatorului statului.

Bărbatul a ajuns, luni, în O’ahu, iar autoritățile au descoperit că a folosit mijloacele de transport în comun pentru a se plimba pe insulă, sfidând măsurile de siguranță împuse de autorități împotriva răspândirii virusului.

“Autoritățile au fost informate că un turist a fost observat pe plajă și plimbându-se nestingherit prin Waikiki”, potrivit biroului guvernamental.

Aproximativ 638 de cazuri de infectare au fost confirmate, până luni, în Hawaii, înregistrându-se și 17 decese.

Pentru a controla criza creată de coronavirus, autoritățile din Hawaii au impus carantina de 14 zile tuturor turiștilor care sosesc pe insule.

Aceștia sunt rugați să completeze și un formular prin care sunt informați că încălcarea acestor măsuri va fi sancționată cu o amendă de până la 5.000 de dolari, riscând și un an de închisoare.

Carantina obligatorie pentru cei care sosesc în Hawaii a fost prelungită până la sfârșitul lunii iunie.

“Noi încă ne confruntăm cu pandemia de coronavirus”, a declarat primarul orașului Honolulu, Kirk Caldwell. “Am prefera ca oamenii să evite această destinație până când călătoriile redevin sigure”.

Leave a Reply