You are currently viewing Cipru va plati vacanta turistilor testati pozitiv la Covid-19

Cipru va plati vacanta turistilor testati pozitiv la Covid-19

Guvernul micutei insule din Mediterana, Cipru a anuntat ca va acoperi costurile turistilor testati pozitiv dupa ce au vizitat insula.

Intr-un anunt oficial publicat miercuri, Guvernul isi ia angajamentul sa plateasca pentru cazare, tratamentul si mancarea pacientilor si familiilor acestora, turistii fiind nevoiti sa plateasca astfel doar biletul de avion de repatriere.

De asemenea, 100 de paturi de spital sunt pastrate special pentru turistii care ar putea fi depistati pozitiv si alte spitale de carantina vor fi disponibile pentru familiile turistilor infectati cu noul coronavirus.

Turismul cipriot reprezinta 15% din PIB-ul tarii, iar aceasta strategie a fost adoptata pentru a atrage cat mai multi turisti si a-i face sa se simta in siguranta.

Din 9 Iunie, Cipru redeschide spatiul aerian pentru mai multe tari europene. Pentru moment guvernul cipriot a anuntat ca turistii romani vor fi nevoiti sa efectueze un test COVID-19 cu maxim 72 ore inainte de a intra in tara pentru a demonstra ca nu sunt infectati. Aceasta situatie speram sa se schimbe din luna Iulie daca si la noi vor fi din ce in ce mai putine cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cipru a raportat mai putin de 1,000 de cazuri de infectare cu COVID-19 si doar 17 decese, dupa ultimele cifre prezentate publicitatii.

Aici gasesti o serie de zboruri spre Cipru in luna septembrie 2020.

 

Leave a Reply