You are currently viewing Zborurile de pe Aeroportul din Cluj spre Germania, Austria si Belgia ar putea fi reluate

Zborurile de pe Aeroportul din Cluj spre Germania, Austria si Belgia ar putea fi reluate

Vesti bune! Zborurile de pe Aeroportul Cluj ar putea fi reluate de săptămâna viitoare spre țările cu risc epidemiologic scăzut, cum sunt Germania, Austria, Elveția și Belgia.

Directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, David Ciceo a fost prezent astăzi, alături de ceilalți directori de aeroport din România, la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, privind reluarea zborurilor spre alte țări europene. În cadrul discuțiilor, directorii de aeroport au solicitat reînceperea de îndată a curselor internaționale spre țările care prezintă un risc epidemiologic redus.

„Am avut o întâlnire, toți directorii de aeroport, cu ministrul Transporturilor pentru a discuta problemele pe care le avem. Având în vedere că în foarte multe țări europene a scăzut riscul epidemiologic și că extinderea restricțiilor ar însemna discriminare față de restul mijloacelor de transport rutier și feroviar, unde deja s-a deschis traficul la 1 iunie și că Budpesta, Belgrad și Sofia au foarte multe zboruri internaționale, considerăm că suntem dezavantajați față de celelalte aeroporturi”, a declarat David Ciceo, pentru Monitorul de Cluj.

Directorul Aeroportului Cluj a spus că reluarea zborurilor către mai multe destinații europene ar putea fi realizată începând cu 17 iunie, în acest Asociația Aeroporturilor din România trimițând o solicitare premierului Ludovic Orban.

„Noi sperăm ca zborurile spre aceste țări să fie reluate din 17 iunie. Asociația Aeroporturilor din România a trimis astăzi o solicitare și domnului prim-ministru Ludovic Orban pentru reluarea curselor, în principiu în 17 iunie. Solicităm redeschiderea zborurilor spre Germania, Austria, Belgia, Elveția și cu alte țări unde sunt îndeplinite condițiile.

Sursa articol: Monitorul de Cluj

Leave a Reply