You are currently viewing Franta deschide granitele din 15 iunie pentru tot Spatiul Economic European, cu 2 exceptii

Franta deschide granitele din 15 iunie pentru tot Spatiul Economic European, cu 2 exceptii

In cursul zilei de ieri, ministrii de externe francez d. Jean Yves Le Drian si de interne d. Christophe Castaner au anuntat intr-un comunicat comun redeschiderea granitelor Frantei cu incepere din data de 15 iunie, miezul noptii.

Cetatenii tarilor Uniunii Europene precum si cei din Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elvetia si Vatican vor putea intra pe teritoriul Republicii franceze fara obligatia de carantinare si in orice scop, inclusiv turistic. Calatorii veniti din Spania vor trebui sa se carantineze timp de 14 zile daca vin in Franta pana in data de 21 iunie. Calatorii veniti din Marea Britanie sunt de asemenea obligati sa se carantineze timp de 14 zile, iar decizia este valabila pe o perioada nedeterminata. Aceasta decizie a fost luata ca o masura de reciprocitate pentru decizia Marii Britanii de a introduce carantinarea obligatorie pentru toti cei care vin din strainatate cu incepere din 8 iunie.

Franta a decis de asemenea sa inceapa sa permita accesul si cetatenilor din alte tari extra-europene cu incepere din 1 iulie, urmand recomandarile Uniunii Europene in functie de situatia epidemiologica din respectivele tari. Primul grup de tari „admis” pe 1 iulie vor fi cele din Balcanii de Vest – Serbia, Muntenegru, Albania, etc urmand ca mai tarziu (august, septembrie, etc) sa fie deschise granitele si pentru alte state extra-europene.

sursa articol: Imperator Travel

Leave a Reply