You are currently viewing Vacante cu Zburatorul ep. 1 – Fuerteventura. Costuri, locuri vizitate, hotel.

Vacante cu Zburatorul ep. 1 – Fuerteventura. Costuri, locuri vizitate, hotel.

Noi, echipa zburatorul.com mai și călătorim, nu doar recomandam locuri, zboruri ieftine sau alte ponturi pentru vacante pe cont propriu.

Așa ca ne-am gândit sa va povestim despre experiențele noastre, costuri, cazările noastre si locuri vizitate. Primul episod este despre vacanța din Fuerteventura, Insulele Canare.

Fuerteventura deși aparține de Spania, este mult mai aproape de Maroc, cca. 100 km de coasta de Vest a Marocolui. Noi am vizitat insula in perioada 27 Noimebrie – 3 Decembrie. Vremea a fost ok, 24-25 de grade Celsius, dar am prins in majoritatea zilelor un vânt puternic, se putea face plaja linistit pe toată durata zilei.

Despre zbor. Evident nu avem zbor direct din Romania spre Fuerteventura, așa ca a trebuit sa luam cu escala. La dus am avut o escala de o noapte in Viena (am putut vizita și centrul Vienei), iar la întors escala in Milano. Prețul biletului a fost 100€ de persoana dus întors și l-am achiziționat de pe kiwi.com

Insula fiind foarte mare, vei avea nevoie sa închiriezi o mașina. Noi am rezervat online pe site-ul Discovercars.com și am plătit 250€ pentru o săptămâna, cu toate clauzele incluse.

Despre cazare. Am fost cazați in Hotel Club Princess Jandia, situat in sudul insulei (recomandam partea de sud fiind mai aproape de plajele superbe de nisip și alte locuri frumose). Am achiziționat un pachet tip all inclusive de pe tui.co.uk (cea mai mare agenție turistică din lume). Prețul pentru 7 nopți a fost de 290 lire de persoana. Vezi aici mai multe detalii despre hotel.

Ce am vizitat pe insula? Vezi mai jos toate locurile vizitate de noi, poze + costuri.

Oasis Wildlife Fuerteventura se mândrește cu singurul spectacol interactiv cu șerpi și crocodili din Insulele Canare, unde publicul poate mângâia reptilele și amfibienii. Dar acesta nu este singurul spectacol pe care îl oferă parcul: există, de asemenea, un minunat spectacol cu papagali, o demonstrație spectaculoasă cu păsări de pradă și un spectacol extrem de distractiv cu lei de mare. Cumpărați pungi cu mâncare pentru a hrăni numeroasele animale din parc și bucurați-vă de un mod diferit de a petrece o zi în La Lajita, în sudul Fuerteventura. Prețul unui bilet este de 34.65€ și se poate achizitiona aici.

Vulcanul stins, Calderon Hondo. Odată ajungi la baza vulcanului, te așteaptă o plimbare de 30 de minute, unde te așteaptă un peisaj superb, parca de pe alta planeta.

Playa Sotavento, cea mai frumoasa plaja de pe insula. Playa Sotavento este un loc frecvent de pasionați de sporturi extreme din întreaga lume. Plaja este superba, are pana si o Laguna care se formează când nivelul apei este mai ridicat.

Piscinele naturale Aguas Verdes, un loc superb. Noua personal ne-a plăcut cel mai mult din locurile vizitate pe insula. Aguas Verdes este de fapt o piscina naturală formată in lava vulcanică in care ajunge apa oceanului. Temperatura apei a fost perfecta pentru o baie binemeritata

Playa Cofete,

În sudul îndepărtat al insulei, bătută de valurile care se rostogolesc în largul Oceanului Atlantic, Cofete este una dintre cele mai frumoase plaje din Fuerteventura. Atracția sa este sporită de stâncile care se prăbușesc dramatic și care conferă zonei o paletă de culori unică. Coaptă sub un soare deșertic, această plajă este rareori aglomerată: singura modalitate de a ajunge aici este urmând un drum accidentat pe o distanță de 20 km, iar un vehicul cu tracțiune integrală este obligatoriu. Deoarece autobuzele nu pot circula pe acest drum, puteți gusta din Fuerteventura așa cum era cu multe decenii în urmă, înainte ca mulțimea să arunce prosoapele.

Parcul National Corralejo, este cel mai bun loc unde puteți merge pentru a vă bucura de frumusețea deșertului din Fuerteventura. Această zonă de coastă, care măsoară 2,5 pe 10,5 kilometri, este situată în nord-estul insulei și are două laturi contrastante, dar totuși armonioase. În nord, alături de marea stațiune turistică Corralejo se află cea mai mare dună întinsă din toate Insulele Canare; o întindere enormă de nisip alb scăldat de apele turcoaz ale Oceanului Atlantic.

Evident, recomandam achizitionarea unei asigurari de sanatate pentru orice eventualitate. Poti compara aici toate ofertele disponibile.

Ai avut un zbor intarzit sau anulat in ultimii 3 ani? AirHelp te poate ajuta sa primeste o compensatie de pana la 600 euro. Vezi aici gratuit daca te incadrezi.


Daca vreti sa fiti la curent cu toate postarile noastre ne puteti da un like pe pagina Zburatorul sau va puteti abona la site-ul nostru.

Leave a Reply