You are currently viewing Peru va avea cea mai lunga perioada de izolare din lume

Peru va avea cea mai lunga perioada de izolare din lume

Presedintele peruan Martin Vizcarra, a extins starea de urgenta pana in 30 iunie, astfel locuitorii din Peru vor avea cea mai lunga perioada de izolare din lume.

Decizia vine ca urmare a unui nou focar de infectie. In 30 iunie cand va expira starea de urgenta, peruanii vor fi trait deja trei luni si jumatate in totala izolare, mai mult decat Italia, Spania sau China.

Vizcarra a anunțat prelungirea starii de urgenta într-un comunicat televizat din capitala, Lima.

“Declarăm stare de urgență națională de luni, 25 mai până marți, 30 iunie, și dispunem izolarea socială obligatorie”, a declarat Vizcarra, citat de agenția de știri Andina.

El a afirmat că cea mai recentă prelungire va veni cu mai multă flexibilitate, inclusiv redeschiderea treptată a anumitor sectoare, cum ar fi vânzările de aparate de uz casnic, saloanele de coafură și serviciile stomatologice.

Restricțiile pentru unele sporturi vor fi, de asemenea, relaxate, inclusiv fotbalul profesionist, deși jocurile vor avea loc pe stadioane fără spectatori.

“Trebuie să trecem la o nouă coexistență, care ne permite ca societate să fim mai grijulii, mai responsabili, mai disciplinați, respectuoși față de standardele minime de comportament pentru a nu face rău oamenilor pe care îi iubim cel mai mult”, a declarat Vizcarra.

Cazurile de coronavirus confirmate din Peru au crescut la 111698, al doilea cel mai mare total din America Latină. Numărul morților este de 3.244.

sursa articol: Aljazeera.com

Leave a Reply