You are currently viewing Sri Lanka deschide granitele pentru turism international. Vezi toate conditiile

Sri Lanka deschide granitele pentru turism international. Vezi toate conditiile

Ministrului Turismului din Sri Lanka, a anuntat intr-un comunicat ca tara se va redeschide turismului international incepand cu 15 iunie 2020. Numarul de turisti straini va fi limitat si vor trebui sa indeplineasca mai multe conditii:

  • doar grupuri organizate, turismul individual va ramane interzis
  • certificat de analiza COVID-19 emis de Guvernul tarii si sa fie recunoscut in Sri Lanka
  • turistilor li se vor face un test COVID-19 imediat dupa aterizare, pe unul din cele 2 aeroporturi internationale ale tarii
  • doar hotelurile de 5 stele vor accepta turisti straini
  • in fiecare zi, se lua temperatura turistilor straini

Ministrul turismului Hettiaarachchi  a declarat ca masurile au fost discutate de presedintele Rajapaksa cu reprezentantii turismului singalez.

Sri Lanka a inchis prompt aeroporturile internationale de cateva luni, mai multi turisti straini inclusiv cel putin un roman ramanand pe teritoriul Sri Lankai. Anuntul facut de ministrul turismului practic anunta si redeschiderea limitata a celor doua aeroporturi ale tarii.

Datorita masurilor luate, Sri Lanka nu a inregistrat decat 1600 cazuri pe teritoriul tarii si doar 10 morti, dar numarul de teste efectuate a fost infim. In ultimele zile, numarul de cazuri a crescut masiv, fiind zile in care s-au inregistrat peste 100 cazuri noi.

Leave a Reply