You are currently viewing Piscina pă Coastă, despre care nu ai crede ca este in Romania

Piscina pă Coastă, despre care nu ai crede ca este in Romania

Da! Piscina pă Coastă se afla in Romania. Mai exact, in Maramures, acolo unde Alex Vancea a construit un rai exotic intr-un micut sat tipic maramuresean.

A călătorit mult prin lume, dar și-a dorit, la el, acasă, o piscină frumoasă, care să nu fie înconjurată de betoane, așa cum văzuse pe afară. Așa a apărut proiectul “Piscinei pă Coastă”, construită în satul Mara, pe dealul din apropierea păstrăvăriei cu același nume.

Construcția nu a fost deloc ușor de realizat, pentru că toate materialele au trebuit urcate pe deal. A meritat, însă, efortul, pentru că rezultatul e unul grozav. Designul respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn. Așa că, atunci va fi bine, trebuia să vă faceți drum în Maramures, pentru că merită!

Pozele nu pot descrie, cu adevărat, în cuvinte, senzația pe care o ai, atunci când ești aici, la “Piscina pă Coastă”, situată la peste o sută de metri altitudine. Îți vine să te ciupești și să te întrebi dacă nu cumva ai greșit țara sau regiunea. Pe mine, m-a uimit faptul că atunci când stai, relaxat, pe șezlong, sau în piscină, poți admira cascada superbă, care izvorește din dealurile Maramureșului.

Cum ajungi aici?

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina și urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Prețul unui bilet de intrare a fost, anul trecut, 40 de lei. Prețul  pentru anul asta (2020) nu a fost stabilit. Nu este nevoie de rezervare în prealabil și nici să vă cazați, obligatoriu, la pensiunea de la care aparține piscina.

Cazare gasesti aici.

Leave a Reply