You are currently viewing Lista oficiala a tarilor din care putem sa venim in Romania fara autoizolare la sosire

Lista oficiala a tarilor din care putem sa venim in Romania fara autoizolare la sosire

Romania a decis sa renunte la obligativitatea de auto-izolare a cetatenilor si rezidentilor romani care se intorc din anumite tari. Informatia a fost anuntata de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis si apoi repetata de Primul Ministru, domnul Ludovic Orban. Ieri, a aparut din nou domnul Orban pe toate canalele, reiterand ca se vor ridica interdictiile din anumite tari (a mentionat explicit Bulgaria, Grecia si Austria), dar ca lista va fi comunicata de INSP. Pana la aceasta ora, INSP nu a anuntat nimic oficial, dar pe internet a inceput sa circule un HG 28/11.06.2020 varianta completa care include si lista de tari.

Deci, iata care ar fi lista finala: AUSTRIA, BULGARIA, CEHIA, CIPRU, CROATIA, ELVETIA, GERMANIA, GRECIA, ISLANDA, LETONIA, LIECHTENSTEIN, LITUANIA, MALTA, MONACO, NORVEGIA, SLOVACIA, SLOVENIA si UNGARIA.

Inca este neclar cum este reglementat tranzitul. De exemplu, daca vrei sa vii cu masina din Norvegia, e musai sa tranzitezi Suedia si Danemarca (Norvegia e pe lista verde, celelalte doua pe lista galben-rosie) sau ce te faci daca schimbi avionul printr-un aeroport „galben”. Ramane de clarificat.

Leave a Reply