You are currently viewing Aeroportul din Viena vinde teste de coronavirus pasagerilor care vor sa evite carantina

Aeroportul din Viena vinde teste de coronavirus pasagerilor care vor sa evite carantina

Aeroportul din Viena, va oferi de luni teste de coronavirus pentru pasageri, care sa fie facute in incinta aeroportului, iar cei a caror rezultat va fi negativ vor evita carantina, relatea Reuters.

Pasagerilor care vin in Austria li s-a cerut sa prezinte un certificat medical emis de cel mult patru zile si din care sa reiasa ca nu sunt infectati cu Covid-19, in caz contrar ei intrand in carantina pentru 14 zile.

De luni, pasagerii vor putea fi supusi unui test de diagnostic molecular pentru Covid-19 la aeroport si vor primi rezultatul in doua sau trei ore.

“Astfel, deplasarea cu avionul, indiferent daca este vorba de calatorii de afaceri sau urgente, va deveni mai sigura si mai usoara”, se arata intr-un comunicat al aeroportului.

Luna trecuta, Emirates, in coordonare cu Autoritatea de Sanatate din Dubai, a anuntat ca este prima companie aeriana care le face pasagerilor teste rapide pentru coronavirus. Noi am scris luna trecuta despre asta intr-un articol.

Aeroportul din Viena a anuntat ca persoanele care se afla deja in carantina pot iesi daca rezultatul testului va fi negativ. Testele de la aeroport, care costa 190 de euro, pot fi facute de pasagerii care parasesc Viena pentru a demonstra la destinatie ca nu sunt infectati, dar si de oricine doreste. Pentru a evita cozile, se fac programari la numarul (+43) 1 368 45 54 sau la adresa office@confidence.at.

Leave a Reply